TEKNOLOGIUKE | inntrykk fra det første verkstedet

read theEnglish version here…

Som dere allerede vet, begynner onlineverkstedene denne uken, men først vil vi gjerne fortelle litt fra erfaringene våre fra forrige uke, med TEKNOLOGI som tema. To verksteder og et foredrag om dette emnet ble holdt i den Fysiske LAB’en i Basarbygningen.

Bjarte Ytre-Arne var vår samfunnsaktivator og ledet det første verkstedet. Han er ganske berømt i Hamar, som tidligere leder for avdelingen for distribusjon og lansering på Det Norske Filminstituttet, tidligere direktør av Innovation Studios, og tidligere leder for produksjonselskapet Fabelaktiv.


Som du kan se på dette bildet, var den første oppgaven å få deltagerne ut på selve torget for å få idéene til å flomme.

Det var en dedikert og kreativ gruppe som hadde funnet veien til dreamhamars møtested (Basarbygningen, Storhamargata 2) denne kvelden. Idéene varierte, fra opplyste mosaikkfliser til et interaktivt Speakers Corner. Hans Brox tok til orde for et enormt tre, mens Pierer Hulleman forestilte seg et digitalt skateboardsti:

Vi burde bygge en digital arena for skateboard med innebygde sendere og mottakere på bakken. På den måten kan man samle poeng. En slags analog video om du vil.” Pierer Hulleman

Jeg vil ha et enormt tree, som Kunnskapstreet. Et tre folk kan samhandle med. En kombinasjon av organisk materiale og teknologi. Og i Kunnskapstreet burde det være et utkikktspunkt, som en trehytte.” Hans Brox

Siden verkstedskveldene har handlet om teknologi, var deltakerne fokusert på hvordan man kunne kombinere Internettets interaktive og offentlige rom, med den fysiske interaksjonen som karakteriserer et torg eller et marked. Noen foreslo til og med en digital markedsplass hvor bønder kunne vise fram varene. En annen god ide er det Interaktive  Speakers Corner:

Interaktive Speakers Corner – hvor taleren bruker sin telefon eller datamaskin til å kommunisere med andre på torget eller i Hamars tvillingbyer! Hanne Sundby

Andre framhevet torget sosiale funksjon, som for eksempel som konsertarena eller utendørs kino:

Vi trenger en stor skjerm for å vise fotballkampene mellom Ham-Kam og FC Barcelona!” Morten Fridstrøm

Andre idéer:

  • oppvarmede seter
  • lyddusjer
  • et året-rundt bål
  • en glasspyramide som kombinerer vann og lys