Stortorget, hyggelige samtaler og kake | søt brainstorming og kreative kaker

dreamhamar creative cake meetings
_bilde av Auntie P (Flickr)

Read the text in english here…

Dreamhamars åpningsarrangement var en spennende lørdag. Vi har jobbet hardt hele sommeren for denne dagen, og vi ble velsignet med en nydelig, solfull dag. Stortorget skinte i nye farger, takket være spanske gatekunstgruppen Boamistura. Plutselig ble torget som fram til nå kun hadde fungert som parkeringplass, blitt et helt nytt offentlig rom. Noen få dager, litt maling og masse fantasi gjorde en stor forskjell på Stortorget.

Siden da, har alle slags folk besøkt oss i Basarbygningen. De kommer for å dele deres entusiasme over fargene, transformasjonen av torget, forandringen…

Folk kommer til oss og sier de vil gjerne gjøre noe der… og det var hele poenget med installasjonen. Denne positive reaksjonen er det beste komplimentet du kan gi Stortorget.

Forrige tirsdag kom Gunvor, opprinnelig fra Vestlandet men nå bosatt i Hamar, for å dele sin glede over endringene på Stortorget. Hun hadde vært bortreist noen dager, og når hun kom tilbake og så hva som hadde skjedd, var det kjærlighet ved første blikk. Gunvor synger i et kor, og tenkte det ville vært flott og hatt en utendørs konsert her, med steinene satt sammen til en scene. Vi elsket ideen, og ba henne foreslå det for vennene sine. Hvis de bestemmer seg for å gjøre det, vil vi hjelpe dem å organisere og kommunisere konserten.

Vi har også hatt en herlig aften  med Anne og Nelly som kom på besøk med en fantastisk eplekake! Vi snakket om å organisere en slags “kreativ kake kveld”, eller “søte brainstormer”; uformelle møter for å snakke om Stortorget, ta en kaffi sammen, og snakke om alt og ingenting. En fin måte å møte folk fra byen.

Så, hva synes du? Skulle vi starte å møtes hver uke rundt et bord med noen deilige kaker og litt varm, italiensk kaffi?