lighthamar I takk og på gjensyn neste år Hamar

bilde: Christoffer Horsfjord Nilsen

I det vintermørket senket seg over Stortorget den 3. desember ble den verkstedsbaserte delen av dreamhamar avsluttet med arrangementet lighthamar. Dreamhamarteamet har sammen med 25 arkitektstudenter fra Alicante den siste tiden forberedt åpningen av utstillingen i Basarbygningen hvor høstens arbeider om Stortorget ble vist fram.

bilde: Christoffer Horsfjord Nilsen

Geir Cock fra Hamar kommune ønsket alle frammøtte velkommen og overlot mikrofonen til ordfører Morten Aspeli. I sine ord til Hamars innbyggere framhevet han viktigheten av Stortorget som Hamars viktigste offentlige rom: “Kommunestyret i Hamar har lenge ønsket å gjøre Hamar sentrum til et vitalt møtested for befolkningen og besøkende. Utgangspunktet har vært å skape en bevissthet om sentrums roller og funksjoner”

Prosjektleder i kommunen, Ole-Johnny Eriksen fulgte opp, før avdelingsdirektør i Miljøvernsdepartementet Guri Ulltvedt-Moe fortalte om interesse fra andre kommuner om hvordan Hamar har involvert innbyggerne i byutvikling. Dreamahamars prosjektleder Belinda Tato fikk siste ord, og takket for den gode mottakelsen hun og prosjektet hadde fått, og for deltakelse og støtte gjennom høsten.

bilde: Christoffer Horsfjord Nilsen

Rett etter talene var avsluttet, lød en kjent storfe gjennom lufta og en høytidelig stemning spredte seg. “Hallelujah” framført av Solheimkoret, Toneheimkoret og Katedralkoret var ikke offentlig annonsert, og som Geir Cock uttalte etterpå, dette var trolig Hamars første Flash Mob!

Strandgata var avstengt i anledning lighthamar, og folk kunne boltre seg på den bilfrie plassen og ta de spesiallagde stolene fra “Ungdom i farta” i nærmere øysesyn og kose seg med lefse og gløgg servert av Løten nærstasjon. Installasjonene med LEDopplyste ballonger laget av de spanske kunstnerne Victor Diaz, Sergio Galán og Guillermo Casado kom til sin rett etter som mørket la seg over plassen.

bilde: Emilio

I Basarbygningen kunne folk studere tegningene til arkitekt og illustratør Jaime Eizaguirre som hadde brukt veggene som lerret for å vise prosessen i høst, i tillegg til arbeidene til arkitektstudentene fra Alicante.

Følg med på bloggen vår dersom dere gikk glipp av utstillingen, eller ønsker å se flere resultater fra verkstedene og kursene som har blitt arrangert i høst.

Takk for fantastisk innsats! Vi ses over nyåret!

 bilde: Christoffer Horsfjord Nilsen