PLAYHAMAR I BARNA I SENTRUM

Lekebytte i Basarbygningen – Playhamar (foto: Christoffer Horsfjord Nilsen)

Over 100 barn har besøkt basarbygningen i dag, og jeg tror vi har ny rekord i antall besøkende på én dag! Dagen startet ganske mykt og koselig med besøk fra to barnehager; Sagatun og Ankerløkka med barn fra 2 til 5 år. Barna trivdes med sin nye tumleplass og trengte få minutter for å finne tonen med sine nye lekekamerater.  Lekene barna hadde hatt med seg, fant snart sin nye eier, og bøker, myke kosedyr og bråkete “katter” sto ikke stille lenge. Hele basarbygningen var en eneste stor lekeplass.

Litt heftigere gikk det for seg en time seinere da 6. trinnet fra Storhamar og Rollsløkka skole ankom bygningen, nesten 90 stykker tilsammen! Det viste seg litt vanskeligere å “bryte isen” med elevene på “andre” skolen, men etter litt fnising, knuffing og løping, var både stemningen og lydnivået så høyt at taket var i ferd med å løfte seg… det sier vel sitt at pensjonistforeningen i nabobygningen hadde problemer med å kommunisere med kundene som kom innom for å se på årets juleproduksjon. Byttelekesamlingen som vi har kalt playhamar, var populær!

(foto: Christoffer Horsfjord Nilsen)

I morgen, lørdag 19 november, står basarbygningen åpen for alle barn i Hamar og omegn mellom kl 11.00 og 14.00, for å bytte leker og bli kjent med andre barn. En overrakskelse venter ute på Stortorget! Arrangementet er gratis, gøy og ikke-kommersielt.

Som ledd i å bygge et felleskap mellom innbyggerne i Hamar, arrangerer drømhamar byttelekesamlingen i basarbygningen denne dagen. Bakgrunnen for arrangementet er at barna ofte er glemt i tradisjonell byutvikling. Byer lages for voksne, og de planlegges for en rasjonell og effektiv bruk. Derfor flytter mange familier ut av byen når de får barn, og sentrum forsterker sin rolle som en “voksenverden”. Gjennom arrangementet playhamar, ønsker vi å aktivisere den yngre delen av befolkningen, og gi dem en naturlig plass i byen og på Stortorget.

3 bra ting med playhamar:

  1. Det som er en “gammel” leke for ett barn, kan være en ny og spennede leke for andre barn.
  2. Det er gøy, og en fin måte og møte andre barn og familier.
  3. Arrangert i en tid hvor forbruket og gavefokuset er stort; før jul.

Hva som kan byttes:
vanlige leker, kosedyr, bøker, sportsutstyr, DVDfilmer og elektroniske spill og lign.

Velkommen til playhamar lørdag!