ONLINE VERKSTED | TAKTISK URBANISME | PÅMELDING FOR DELTAKERE


_
bilde basert på et foto av Paolo Tonon (Flickr)

Read the text in english here

Vi har allerede annonsert onlineverkstedet  PUBLIC SPACE AND PEOPLE ledet av sosiologen Andres Walliser, og i dag gir vi deg detaljene rundt den andre dreamhamar online workshop som finner sted i oktober. Studenter, designere og kreative fra hele verden inviteres til å melde seg på TAKTISK URBANISME, et verksted ledet av Ethel Baraona Pohl og Paco Gonzalez.

Verkstedet fokuerer på nettverkslæring (network learning) og nettverksdesign (network design) som anvendes på et spesielt case; utformingen av Stortorget i Hamar. Gjennom verkstedet vil deltagerne kunne bli del av et internasjonalt nettverk av profesjonelle og talentfulle mennesker. Målet er å utvikle og dele idéer om utforming av torget.

Les under for detaljer om verkstedet ledet av Ethel Baraona Pohl og Paco Gonzalez:

TAKTISK URBANISME
online verksted ledet av Ethel Baraona Pohl og Paco Gonzalez

 

 

 

 

 

 

Bilde fra boken “Emotional Cartography”
_

tac·ti·cal
adj: \tak-ti-kl\
1. av eller knyttet til småskala handlinger som tjener et større formål.

Som arkitekter og byplanleggere har vi nådd et spesialisert nivå av kunnskap og teorier om urban form, basert på kulturelle/økonomiske/naturlige faktorer, bosetningsmønstre, strukturer, elementer, typologier, utforming og planlegning. Vi har nå flotte visualiseringsverktøy for å kartlegge byen, massiv infrastruktur for å yte tjenester, evigvoksende nettverkssystemer for å knytte innbyggerne sammen og med utlandet. Hva skjer hvis vi bruker alle disse verktøyene og kunnskapen å ta tilbake vår “rett til byen” (“right to the city”) [1] og begynner å utforme det aller første steget med nettverkstenkning og -metoder? Dan Hill peker på bruk av ny teknologi relatert med byplanlegging:

I en artikkel om emnet, spør Chris Johnson om “den frie tilgangen til nettbasert informasjon om planprosjekter [er] leder til et nytt demokrati i planlegging?” Svaret er selvsagt et kvalifisert ja, men kanskje er det viktigere å spørre; “Hva slags demokrati, og hva slags planlegging?”

Taktisk urbanisme starter med gaten, kvartalet og det offentlige rommet, og tar sikte på å utvikle urbane praksiser med bruken av nye teknologier for å forbedre levevilkårene for innbyggerne (livability)  i våre byer og landsbyer. Hvis vi sier oss enig med Henri Lefebvre [2] når han uttaler at det urbane er, derfor, ren form; et sted for å møtes, for forsamlinger, simultanitet; så kan vi se viktigheten av konseptet “taktil urbanisme” og hvordan et tilkoblet samfunn er i stand til å ta byen tilbake.

Ethel Baraona Pohl. Arkitekt [men hun foretrekker Profesjonell Amatør] som utvikler sitt profesjonelle arbeid linket opp til flere tekniske publikasjoner i arkitekturfeltet. Som medvirkende redaktør for flere blogger og magasiner, har hun skrevet artikler for blant andre Plataforma Arquitectura, Arch Daily, La Ciudad Viva, MAS Context og Domus. Arbeidet hennes for dpr-barcelona BLOG ble valgt ut til å ta del i Postópolis! DF, en offentlig femdagerssesjon  med nesten-kontinuerlige samtaler. Medgrunnlegger av det uavhengige forlaget dpr-barcelona med César Reyes, har de publisert noen interessante og innovative titler som piel.skin, WATERCUBE The Book, ¿Alguien Dijo Participar? og Situation Room.

Paco Gonzalez. Arkitekt som jobber og forsker på radarq.net, Universidad de Sevilla (2005) og Master i City Management (2008) fra Universitetet Oberta i Catalunya (UOC). Grunnlegger av radarq.net, et åpent studio som jobber og forsker på arkitektur, nettverk og byer. Veileder og konsulterende professor i Master of City Management påniversitetet Oberta i Catalunya (UOC). Foretrukket samarbeidspartner for ZEMOS98 Gestión Creativo Cultural, dpr-barcelona, Juan Freire, José Luis de Vicente, Transit Cultura, Ecosistema Urbano and ZZZINC.

BESKRIVELSE AV VERKSTEDET:
| 4 online nettverksdesign sesjoner | utvikling og idéutveksling
| 4  åpne online sesjoner (GRATIS) | teoretiske og metodiske aspekter
| networking | hvert verksted vil ha sin egen blogg i dreamhamar.org hvor deltagere vil kunne møtes, samhandle og bygge deres eget nettverk av kreative mennesker fra hele verden.
| verktøy | deltakere vil lære å bruke nettverksdesign og kommunikasjonsverktøy som livestream, wordpress, google+, twitter, facebook, posterous, osv.
| publisering | hver deltaker vil levere inn et prosjekt eller en idé mot slutten av prosjektet, som vil bli publisert under creative commons license i dreamhamar og på ecosistema urbanos nettsider.
| språk | engelsk


KALENDER OVER
VERKSTEDER
6 – 27 oktober 2011
| åpen online sesjoner (FREE) | Torsdager 17:00 – 18:00 (UTC+2, norsk tid)
| online nettverksdesign sesjoner | Torsdager 18:00 – 19:00 (UTC+2, norsk tid)

DELTAKERAVGIFT for onlineverkstedene med nettverksdesign
250 euro | Innbyggere i Hedmark fylke: GRATIS

REGISTRERINGSFRIST:
26. september 2011, 12.00 pm (UTC+2, norsk tid)

ANTALL DELTAKERE:
Minimum: 5
Maksimum: 15

STIPENDER
2 stipender tilgjengelig, med søknadsfrist 10. september. Ønsker du å søke på et stipend, send oss en CV, et motivasjonsbrev og tre prosjekter. Vi vil kontakte deg for flere detaljer.

For registering, klikk på banneret under og velg betalingsmåte (Paypal eller kredittkort).

_dreamhamar online- verksteder er et samarbeid mellom Ecosistema Urbano and Urban Social Design. Ethel Baraona Pohl og Paco Gonzalez ledet “Beta Architecture” i Urban Social Design Experience, et online nettverksbasert læreprogram om utban og sosial innovasjon. Paco Gonzalez har også blitt medregissør for “Urban Learning” et online kurs med Enric Senabre Hidalgo i Urban Social Design Experience.
Read the text in english here
_
For mer informasjon om dreamhamars verksteder, fyll ut kontaktskjema eller send oss en mail til dreamhamar@gmail.com