Hvordan transformere idéer om til handling? | Deltakelsesprofiler

Som du sikkert allerede vet, handler dreamhamar om deltakelse, den er utformet for å tillate et mangfold av ulike deler og nivåer av deltakelse, digitalt og fysisk, anonymt og offentlig, individuelt og sammen med andre.

Vi vet det høres komplekst ut. Men vi har tegnet pyramiden over for å forenkle det litt. Det er en enklere måte å forklare hvordan man kan delta i prosjektet på ulike måter. Ditt nivå av engasjement, avhenger av deg selv!

OBSERVAØREN – det “letteste” nivået av engasjement. Observatøren følger prosessen ved å tilfeldigvis lese om den i aviser og blader, følger med online, surfer innom nettsiden nå og da, eller bare kommer innom den fysiske labben på Stortorget og tar med seg et postkort om dreamhamar.

FØLGEREN -abonnerer på dreamhamar.org, ser hamarexperience hver mandag, møter opp på den den fysiske labben under informasjonsøkter, følger dreamhamar på Facebook, Twitter eller Flickr. Velg din favorittmåte for å få den nyeste informasjonen og følg prosjektet!

FEIRER / KOMMENTATOR – dreamhamar har kommet under huden din! Du må gjøre  noe med det, men hva? Hvis du bor på Hamar kan du bli med på festen og feire med oss på åpningen 17. september, du kan komme på en forelesning i Basarbygningen, eller selv initiere et åpent arrangement. Disse ulike virkemidlene gjør at du kan fortelle folk rundt deg hva du egentlig synes om prosjektet, mens du lytter til deres personlige syn. Hvis du bor langt unna, kan du skrive en mail eller et brev til den fysiske labben, kommente blogginnlegg og chatte med oss under den ukentlige hamarexperience.

VERKSTEDSDELTAKER – du vet hva som skal gjøres! Nå er du aktivt engasjert i prosessen og en fullverdig dreamhamar-bidragsyter! Hvis du er bosatt i Hamarområdet kan du dele og utvikle dine idéer gjennom onsite-verkstedene. Hvis du bor et annet sted i verden du kan registrere deg på online verkstedene og delta på prosjektet fra avstand.

KREATIV GJEST / SAMFUNNSAKTIVATOR – designere, tenkere, professorer, eksperter og forskere på ulike felt er velkomne til å delta og bringe deres kunnskap og ekspertise for å berike prosessen og samhandle med deltagerne. Gjestene og aktivatorene leder de fysiske og online verkstedene, de holder forelesninger og bygger (mock-up) modeller i 1:1 skala, de deler sitt synspunkt og fortolkning av dreamhamar og mater også den felles databasen som blir utviklet gjennom verkstedene.

KURATOR ecosistema urbano er prosjektkoordinator (lokalt og digitalt lab team), i tett samarbeid med Hamar Kommune.

SPONSORER – En veldig spesiell deltakelsesprofil. Vi har et budsjett for aktivitetene og begivenhetene som finner sted på Stortorget. Noen ting vi kan gjøre innenfor dette budsjettet, andre ting ønsker vi å gjøre, men vil ikke være i stand til uten litt hjelp fra store og små (lokale) bedrifter. Delta og bli dreamhamarsponsor!

Så, velg den profilen som passer deg best, og begynn å skape nye Stortorget!