Den Kulturelle Skolesekken


image above based on “Painting the Sun″ by MJIphotos(Flickr)

Det er noe stort ved å gjøre utdannelse til “kunst”; det krydrer hverdagslivet og gir oss muligheten til å lære oss verktøy som vi tidligere ikke tenkte var mulig å benytte. Kunst gir oss en følelse av dybde, som å bruke briller for første gang. I dag vil jeg dele med dere et spennende prosjekt som vil bli en del av dreamhamar. Den kulturelle skolesekken er et nasjonalt program som bringer profesjonelle kunstnere og kultur til norske skoler. Programmet lar norske skoleelever bli kjent med mange forskjellige former for kunst og kulturelle uttrykk. I år har både Utdannings- og kulturavdelingen i Hamar kommune bestemt seg for å knytte dreamhamarprosjektet til seg.

Helt nylig presenterte vi prosjektet for 54 lærere, som nå vil jobbe med dreamhamar sammen med tilsammen 1292 elever fra 9 ungdomskoler og 3 videregående skoler. Slik kan de bidra med deres tanker og ideer rundt Stortorget. Presentasjonen ble gjennomført av arkitekt Elise Bringslid, som gjorde en veldig kreativ analyse av det eksisterende området. Hun har produsert en modell som viser typografien, gateplanen og de offentlige stedene i Hamar sentrum, og har også laget en kortfilm med lokale barn som oppdager og diskuterer offentlige steder i byen.

Presentasjonen ble gjennomført av arkitekt Elise Bringslid, som gjorde en veldig kreativ analyse av det eksisterende området. Hun har produsert en modell som viser typografien, gateplanen og de offentlige stedene i Hamar sentrum. Hun lagde også en kort film med lokale barn som oppdager – og diskuterer offentlige steder i byen.

Etter presentasjonen av dreamhamar og forklaring av Den Kulturelle Skolesekken, presenterte keramiker og kunstlærer Kari Oline Øverseth noen spørsmål angående kunst på torget, og fortsatte med å presentere sine kollegaer som også skal jobbe med prosjektet; metallskulptøren Ansgar Ole Olsen, gullsmeden Ester Hélen Slagvold og lyskunstneren Katrine Berg.

Den Kulturelle Skolesekken gir elevene muligheten til å uttrykke og utvikle sine ideer på Stortorget, og gir dem også en dypere forståelse av det lokale miljøet rundt torget. Det første steget for elevene blir å jobbe sammen med sine lærere for å oppdage individuell og kollektiv mening av de samme hoveddelene som de nettbaserte verkstedene: TEKNOLOGI, AKTIVITETER, OMGIVELSER, MENNESKER og ÅRSTIDSSTRATEGIER. Resultatet vil bli presentert åpningsdagen den 17. september.

Den andre fasen vil innholde 32 lag med klasserepresentanter som vil jobbe med kunsteren i dreamhamars fysiske labratorium i Basarbygningen.

Få med deg de ferskeste nyhetene om kunsterne! Vi vil informere deg fortløpende om  prosjektet.

Schoolbag Makingof-1A3 Copy