4 dager igjen til åpningsarrangementet | Hamar Personell

dreamhamar Belinda Stortorget Square Hamar
Read the text in english here

Det har gått en måned siden Noa Peer og jeg kom til Hamar for å midlertidig bosette oss her for å utvikle prosjektet for Stortorget. Det har vært en hektisk periode hvor vi har hatt muligheten til å møte menneskerfra ulike institusjoner, selskaper, foreninger, kommunen, Høyskolen i Hedmark,The Pearl Initiative, Naturskolen, Den kulturelle Ryggsekken, artister, ulike politiske partier, etc…Gjennom en periode full av møter og presentasjoner hvor vi har gjort vårt beste for å kommunisere hva dreamhamar handler om, de ulike menneskene som er involvert, de viktigste målene, de ulike aktivitetene, osv.

I kommunen vil alle hjelpe oss, og få oss til å føle oss vel. Vi føler oss nesten hjemme, selv om vi akkurat har kommet. Alle er entusiastiske, og vi anstrenger oss for å gjøre dreamhamar mulig. Det har også blitt litt fritid, og vi har blitt invitert til mange middager og nydt norsk gjestfrihet.Kontoret vårt er midlertidig i Hamar Rådhus, men vi vil snart flytte inn i Basarbygningen, rett ovenfor Stortorget, hvor vi forbereder det fysiske laboratoriet (LAB). For oss er det nesten som en drøm som har blitt virkelighet. Jeg kan fortsatt huske de kreative sesjonene i desember, da vi jobbet med konkurransen, da vi første gangen tenkte på å ha Basarbygningen som rom for verksteder…og nå er den nesten ferdig! Du er velkommen til å besøke oss dernår som helst.

I mellomtiden har designteamet; Jose, Jaime, Luisa, Urska, Jorge og vår norske kollega Liz Eva, jobbet hardt i Madrid gjennom sommeren for å ferdigstille forprosjektet. De har hatt det digitale LAB teamet som selskap; Domenico, Francesco og Marisa. De har fylt nettsiden med innhold og koordinert de digitale verkstedene, Hamar experience – vår ukentlige live online sesjon som finners sted hver mandag kl 18.00 på dreamhamar.org, og bygget opp dreamhamars digitale lag.

Og nå er det ikke bare et Hamar- Madridprosjekt lengre. Flere skoler og universiteter er engasjert i dreamhamar;Høyskolen i Hedmark, Politecnico de Milano, Bergen arkitektskole, Limerick School of Architecture, Det kongelige kunstakademi i København, etc. Mange ulike øyne ser på Hamar med ulike perspektiver og deler sine ideer og kreativitet med oss.

Vi har store forventninger til dreamhamar og vi håper virkelig at folk vil engasjere seg på forskjellig vis, slik at det blir et minneverdig erfaring for dem og for det framtidige Stortorget.

Takk alle sammen for støtte og interesse i dreamhamar. Jeg ser fram til å møte dere på åpningsarrangementet den 17. september!

Belinda Tato
Leder i Ecosistema Urbano